ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ (GDPR)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ (GDPR)

  1. Γενικά

H ιστοσελίδα www.e-stamp.gr τελεί υπό τη διαχείριση της ελληνικής εταιρείας με την επωνυμία «Γεώργιος Τζιαρός – Ιωάννης Τζιαρός Ο.Ε», με έδρα το Λαγκαδά Θεσσαλονίκης επί της οδού Βασιλέως Αλεξάνδρου 34 και Σαγγαρίου 1, με Α.Φ.Μ. 998245233 και ΓΕ.Μ.Η 038723305000, που στο εξής θα καλείται χάριν συντομίας ως «εταιρεία» ή «e-stamp.gr». Αυτή η πολιτική διαχείρισης προσωπικών δεδομένων (εφεξής η «Πολιτική») περιγράφει την πρακτική της εταιρείας αναφορικά με τη συλλογή, τη χρήση, την αποθήκευση και την αποκάλυψη των προσωπικών δεδομένων (όπως ορίζονται κατωτέρω) που παρέχονται στην εταιρεία μας από εσάς τους επισκέπτες/χρήστες/πελάτες του ηλεκτρονικού καταστήματος e-stamp.gr

Για εμάς η προστασία των Προσωπικών Δεδομένων των χρηστών/πελατών μας και ο σεβασμός της ιδιωτικής ζωής του ατόμου στο διαδίκτυο αποτελεί αυτονόητη δέσμευση. Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα που απαιτούνται ώστε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια, την διαθεσιμότητα και την εγκυρότητα των δεδομένων των χρηστών και πελατών μας. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς αυτή η ισχυρή δέσμευση να είναι ξεκάθαρη σε όλους τους χρήστες/πελάτες μας. Για το λόγο αυτό δημιουργήσαμε την παρούσα Πολιτική Απορρήτου που περιγράφει και επεξηγεί τι είδους προσωπικά δεδομένα συλλέγουμε, πως τα διαχειριζόμαστε και που μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Η χρήση της ιστοσελίδας μας και η εγγραφή στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή, συγκατάθεση, συναίνεση, έγκριση και συμφωνία εκ μέρους του επισκέπτη/χρήστη με τους όρους χρήσεως και την παρούσα Πολιτική Απορρήτου που ακολουθούμε. Απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη της μεταξύ μας συναλλαγής και την κατάρτιση σύμβασης είναι η γνωστοποίηση από πλευράς σας κάποιων προσωπικών σας στοιχείων και πληροφοριών. Με τη χρήση του ηλεκτρονικού καταστήματος e-stamp.gr ο επισκέπτης/χρήστης/πελάτης αναγνωρίζει ότι όταν προβαίνει σε καταχώρηση ηλεκτρονικής παραγγελίας είναι απαραίτητο να παρέχει ορισμένες πληροφορίες που σχετίζονται με προσωπικά του δεδομένα, τα οποία διαφυλάσσονται από εμάς.

Η παροχή από εσάς των προσωπικών σας δεδομένων υποδηλώνει τη συγκατάθεσή σας για τη συγκέντρωση, αποθήκευση, χρήση και επεξεργασία από εμάς των προσωπικών σας δεδομένων, όπως περιγράφεται στην παρούσα. Αν δεν συμφωνείτε με την παρούσα Πολιτική Απορρήτου, παρακαλείστε να μην μας παρέχετε τα προσωπικά σας δεδομένα. 

Κάθε φορά που επισκέπτεστε το διαδικτυακό τόπο του ηλεκτρονικού μας καταστήματος ή μας παρέχετε πληροφορίες, με τον τρόπο αυτό αποδέχεστε τις πρακτικές που περιγράφονται στην Πολιτική την χρονική στιγμή εκείνη. Η συγκέντρωση προσωπικών δεδομένων θα πραγματοποιείται μόνο για καθορισμένους, σαφείς και νόμιμους σκοπούς και περαιτέρω δεν θα επεξεργάζονται με τρόπο που είναι ασυμβίβαστος με εκείνους τους σκοπούς. 

  1. Τι είναι προσωπικά δεδομένα

Ως προσωπικά δεδομένα νοούνται όλες οι πληροφορίες, οι οποίες σας προσδιορίζουν ή μπορούν να σας προσδιορίσουν άμεσα ή έμμεσα.  Έμμεσα σημαίνει σε συνδυασμό με άλλες πληροφορίες, όπως για παράδειγμα, το όνομα, το επώνυμο, την ταχυδρομική διεύθυνση, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό τηλεφώνου σας. Το e-stamp.gr σχεδίασε την ιστοσελίδα του έτσι ώστε οι χρήστες/πελάτες του να μπορούν να την επισκέπτονται χωρίς να χρειάζεται να αποκαλύπτουν τη ταυτότητα τους, εκτός και αν το επιθυμούν. Ζητείται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας μας να μας παρέχουν με προσωπικά τους δεδομένα μόνο στη περίπτωση που θέλουν να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, να παραγγείλουν προϊόν(τα) και να στείλουν e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@e-stamp.gr 

 

  1. Ποια Προσωπικά Δεδομένα συλλέγουμε

Η εταιρεία μας συλλέγει και επεξεργάζεται δεδομένα αποκλειστικά και μόνο για τους σκοπούς της νόμιμης και ορθής λειτουργίας της και για να προσφέρει στους χρήστες/πελάτες του ηλεκτρονικού καταστήματός της την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης. 

Ορισμένα από αυτά τα δεδομένα παρέχονται άμεσα από τους χρήστες/πελάτες, όπως για παράδειγμα όταν ένας χρήστης/πελάτης καταχωρεί τα προσωπικά του στοιχεία κατά τη διαδικασία εγγραφής του στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Ορισμένα δεδομένα καταγράφονται έμμεσα και η καταγραφή αυτή εξαρτάται, από το πως οι χρήστες χρησιμοποιούν τις διαδικτυακές υπηρεσίες μας. Έτσι καταγράφονται δεδομένα όταν χρησιμοποιούνται τεχνολογίες όπως τα Cookies. 

Στα δεδομένα που συλλέγουμε μπορεί να περιλαμβάνονται ενδεικτικά τα εξής:  

 -Ονοματεπώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση, ταχυδρομικός κώδικας, νομός, πόλη, περιοχή, σταθερό τηλέφωνο, κινητό τηλέφωνο και ηλεκτρονική διεύθυνση (email), Α.Φ.Μ, Δ.Ο.Υ, κωδικοί πρόσβασης, καθώς και παρόμοιες πληροφορίες ασφαλείας που χρησιμοποιούνται για έλεγχο ταυτότητας και πρόσβαση στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

-Πληροφορίες που τυχόν συλλέγονται αυτόματα από το σύστημα του υπολογιστή του χρήστη/πελάτη, όπως διεύθυνση IP (πρωτόκολλο διαδικτύου) και άλλες τεχνικές πληροφορίες.

 

  1. Σκοπός συλλογής προσωπικών δεδομένων 

Το e-stamp.gr θα χρησιμοποιήσει τα προσωπικά σας δεδομένα αποκλειστικά για τον σκοπό που αυτά συλλέγονται, δηλαδή για την αναγνώρισή σας ως χρήστη/πελάτη του καταστήματος μας, την επεξεργασία και την εκτέλεση της παραγγελίας σας και την παράδοση των προϊόντων που επιλέγετε. Επίσης χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα που μας παρέχετε για να απαντήσουμε στα ερωτήματά σας και να σας ενημερώσουμε σχετικά με τα προϊόντα, τις προσφορές, το διαφημιστικό υλικό και τις υπηρεσίες του ηλεκτρονικού μας καταστήματος.

Τα δεδομένα που συλλέγουμε δεν τα μοιραζόμαστε με νομικά ή φυσικά πρόσωπα, παρά μόνο μετά τη συγκατάθεση του πελάτη για την ολοκλήρωση οιασδήποτε συναλλαγής, όπως για παράδειγμα το ονοματεπώνυμο, το τηλέφωνο και την ταχυδρομική σας διεύθυνση θα τα μοιραστούμε με τη συνεργαζόμενη εταιρεία ταχυμεταφορών courier για να σας παραδώσουμε την παραγγελία σας. 

 

  1. Χρονικό διάστημα επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων.

Η αποθήκευση και επεξεργασία των δεδομένων των χρηστών/πελατών μας γίνεται αποκλειστικά και μόνο για όσο απαιτείται, ώστε να ικανοποιούνται οι σκοποί της επεξεργασίας (όπως ορίζονται στην παρούσα Πολιτική) ή μέχρι ο χρήστης/πελάτης να διαφωνήσει με την χρήση των Προσωπικών Δεδομένων από την εταιρεία ή μέχρι να αποσύρει τη συγκατάθεση του. 

Για τη διαχείριση της εγγραφής σας ως χρήστη/πελάτη, επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα για όσο χρόνο παραμένετε εγγεγραμμένος χρήστης/πελάτης και έχετε λογαριασμό στην εταιρεία μας. Οποτεδήποτε το επιθυμείτε μπορείτε να διαγραφείτε.

Για τους σκοπούς εκτέλεσης της σύμβασης, επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας καταρχήν μέχρι την ολοκλήρωση της σύμβασης και την εκτέλεση της ηλεκτρονικής παραγγελίας. Περαιτέρω, διατηρούμε τα δεδομένα σας για τη διαχείριση περιπτώσεων τυχόν επιστροφής των προϊόντων σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στην πολιτική επιστροφών. Επίσης, αναφορικά με τα προσωπικά σας δεδομένα που σχετίζονται με αγορές προϊόντων, διατηρούμε αυτά τα δεδομένα για μεγαλύτερο διάστημα προκειμένου να συμμορφωθούμε με τις νομικές μας υποχρεώσεις (όπως τη φορολογική και εμπορική νομοθεσία).

 

  1. Πώς συλλέγουμε πληροφορίες και δεδομένα

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα συλλέγουμε προσωπικά δεδομένα και συγκεντρωτικές πληροφορίες για τους επισκέπτες/χρήστες/πελάτες με τους κάτωθι τρόπους: 

α) Όταν καταχωρείτε τα προσωπικά σας στοιχεία για τη δημιουργία σχετικού λογαριασμού. Ειδικότερα κατά την εγγραφή σας ως πελάτη, σας ζητείται: το όνομα, το επώνυμό σας, η ηλεκτρονική σας διεύθυνση και ο κωδικός πρόσβασης. 

β) Όταν καταχωρείτε προσωπικά δεδομένα για να προβείτε σε παραγγελία και αγορά προϊόντος μας. Σε περίπτωση λοιπόν που επιθυμείτε να προβείτε σε παραγγελία και αγορά προϊόντος μας, σας ζητούνται τα εξής προσωπικά δεδομένα: όνομα, επώνυμο, διεύθυνση αποστολής (οδός, πόλη, περιοχή και Τ.Κ) και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email). Εάν επιθυμείτε την έκδοση τιμολογίου ή απόδειξης λιανικής πώλησης, πέραν των άνω στοιχείων απαιτείται και η συμπλήρωση του Α.Φ.Μ σας, της αρμόδιας Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ.) στην οποία υπάγεστε καθώς και η δραστηριότητά σας (ιδιώτης, επιχείρηση κλπ). Με τον τρόπο αυτό συλλέγουμε στοιχεία προσωπικού χαρακτήρα για να καταχωρήσουμε τις παραγγελίες σας και να παραδώσουμε τις αγορές σας, για να σας στείλουμε μηνύματα που αφορούν τις συναλλαγές σας, όπως για παράδειγμα να σας ενημερώσουμε πότε ακριβώς έρχεται η παραγγελία σας και για να σας στείλουμε πληροφορίες και διαφημιστικό υλικό για τις νέες προσφορές και τα προϊόντα μας. 

γ) Όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, έτσι και το e-stamp.gr, χρησιμοποιεί το Google Analytics για την ανάλυση του κοινού της ιστοσελίδας και τη βελτίωση του περιεχομένου της. Με τον τρόπο αυτό συλλέγουμε συγκεντρωτικά στοιχεία. Τα συγκεντρωτικά στοιχεία είναι στατιστικά στοιχεία που προκύπτουν από την πλοήγησή σας στην ιστοσελίδα μας και εμφανίζουν τις προτιμήσεις σας, τη συχνότητα των επισκέψεών σας, τη διάρκεια αυτών κ.ά. Συλλέγοντας αυτά τα στοιχεία, μαθαίνουμε πώς να προσαρμόσουμε καλύτερα το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας στα ενδιαφέροντα των επισκεπτών της. Καμία προσωπική πληροφορία δεν συλλέγεται από το Google Analytics. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων που αφορούν το Google Analytics, παρακαλούμε δείτε εδώ https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=en 

δ) Όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, έτσι και το www.e-stamp.gr, χρησιμοποιεί Cookies (μικρά αρχεία κειμένου που τοποθετούνται στη συσκευή σας). Τα cookies μας επιτρέπουν, μεταξύ άλλων, να αποθηκεύουμε τις προτιμήσεις και τις ρυθμίσεις σας, παρέχουν διαφημίσεις βάσει ενδιαφερόντων, παρέχουν ειδοποιήσεις (notifications), συμβάλλουν στην καταπολέμηση των απατών, ενώ επίσης αναλύουν τις επιδόσεις της τοποθεσίας στο web. Το αρχείο cookie δεν περιέχει αναγνωρίσιμα της φυσικής ταυτότητας του χρήστη στοιχεία, ενώ είναι αναγνώσιμο µόνο από το δικτυακό τόπο που το δημιούργησε. Μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικότερα για τα cookies στο http://www.allaboutcookies.org. Επίσης ακολουθήστε τους παρακάτω συνδέσμους για να ενημερωθείτε για την ευρωπαϊκή οδηγία καθώς και την υιοθέτησή της από την αρχή προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα:

http://ec.europa.eu/ipg/basics/legal/cookies/index_en.htm

http://www.dpa.gr/portal/page?_pageid=33,146950&_dad=portal&_schema=PORTAL

 

  1. Πρόσβαση – Διαγραφή προσωπικών δεδομένων

Οι χρήστες και οι πελάτες του e-stamp.gr μπορούν ανά πάσα στιγμή να ζητήσουν πληροφορίες σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα τους από την εταιρεία μας, αλλά και να ζητήσουν τη διόρθωσή τους ή την διαγραφή τους. Η εταιρεία μας μπορεί να διαγράψει τα δεδομένα μόνο αν δεν υπάρχει κάποια νομική υποχρέωση ή αν δεν έχει άλλο έννομο δικαίωμά της για να τα διατηρήσει. Ασφαλώς αν γίνει διαγραφή των δεδομένων ενός χρήστη/πελάτη, τότε η εταιρεία μας δεν είναι σε θέση να συνεχίσει να παρέχει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της στον χρήστη/πελάτη αυτόν, όταν αυτές απαιτούν χρήση των δεδομένων αυτών.

 

  1. Αποκάλυψη προσωπικών δεδομένων

Τα δεδομένα που συλλέγουμε δεν τα μοιραζόμαστε με νομικά ή φυσικά πρόσωπα. Εκτός των περιπτώσεων που έχετε συμφωνήσει εσείς, δε θα αποκαλύψουμε οποιοδήποτε προσωπικό δεδομένο συλλέγουμε οικειοθελώς από εσάς μέσω της εγγραφής σας στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα ή μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). Μπορούμε να αποκαλύψουμε προσωπικά σας δεδομένα, όπως επιτρέπεται ή απαιτείται από το νόμο. Για παράδειγμα, μπορεί να υποχρεωθούμε να αποκαλύψουμε και να ανακοινώσουμε προσωπικά σας δεδομένα σύμφωνα με δικαστική απόφαση, εισαγγελική διαταγή ή παραγγελία ή απόφαση άλλου προσώπου ή διοικητικού οργάνου με εκ του νόμου αρμοδιότητα να υποχρεώσει την αποκάλυψη τέτοιων πληροφοριών. 

 

  1. Ερωτήσεις για τα προσωπικά δεδομένα 

Εάν έχετε ερωτήσεις ή παρατηρήσεις σχετικά με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από εμάς, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@e-stamp.gr.

 

  1. Χρήσιμες πληροφορίες για τα Προσωπικά Δεδομένα

Η ιστοσελίδα της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων προσφέρει πληροφορίες και βοήθεια σχετικά με τα δικαιώματα σύμφωνα με τον Ελληνικό Νόμο 2472/1997, τον «Κανονισμό» και τη σχετική νομοθεσία (www.dpa.gr). Ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να ενημερωθείτε για τον «Κανονισμό» και την υιοθέτησή του από την αρχή προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα: http://www.dpa.gr  

 

  1. Χρήσιμα Τηλέφωνα Επικοινωνίας:

Στοιχεία Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ): Γραφεία: Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα Τηλεφωνικό Κέντρο: +30-210 6475600, Fax: +30-210 6475628, Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: contact@dpa.gr

 

  1. Τροποποίηση πολιτικής απορρήτου

Η εταιρεία μας μπορεί να τροποποιήσει την παρούσα Δήλωση Απορρήτου και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων προκειμένου κάθε φορά να ανταποκρίνεται στις ισχύουσες πρακτικές προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Όταν κάνουμε αλλαγές στην παρούσα δήλωση, θα ενημερώνουμε την «ημερομηνία τροποποίησης» στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας. Σας ενθαρρύνουμε να μελετάτε κατά περιόδους την παρούσα Δήλωση Απορρήτου και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων προκειμένου να πληροφορείστε αναφορικά με τον τρόπο που η εταιρεία μας προστατεύει τα δεδομένα σας. Η χρήση της ιστοσελίδας μετά τις εν λόγω αλλαγές συνιστά την από μέρους σας αποδοχή της Πολιτικής Απορρήτου, όπως θα ισχύει κατά τον χρόνο εκείνο με τις εκάστοτε αναθεωρήσεις – τροποποιήσεις.

 

Ημερομηνία τελευταίας αναθεώρησης: 20/10/2019